Skip to main content

Heel het jaar door staan ze al bij het ochtendgloren paraat voor onze klanten. Geen dak is hen te hoog, geen paneel is hen te zwaar. Wij zijn enorm trots op onze techniekers en monteurs. Hoog tijd om hen zelf aan het woord te laten. Vandaag maken we kennis met Maik Sefton.
Al meer dan 3 jaar voltooit Maik de technische aansluitingen van de zonnepaneleninstallaties bij klanten. Hem zal je dus veelal terugvinden in de buurt van het elektriciteitsbord. “Als schoolverlater kon ik meteen als technieker aan de slag”, blikt Maik terug. “Heel leuk natuurlijk dat er zo’n mooie opportuniteit op me afkwam.”
Door zijn ervaring neemt Maik nieuwe collega’s graag op sleeptouw. “Op vlak van technische aansluitingen van zonnepanelen ben ik een echte baas”, grapt hij. “Bij Futech bestaat een installatie niet enkel uit de zonnepanelen en de omvormer, maar ook uit andere product zoals de PIDbox, batterij iLubat en energiemonitor Smappee. Dat maakt het natuurlijk allemaal nog net dat tikkeltje interessanter.”
Door de coronacrisis heeft Maik er allicht de bizarste paar maanden van zijn loopbaan bij Futech opzitten. “Dat valt uiteindelijk nog wel mee. We houden voldoende afstand en schudden geen handen. Ook kregen we een busje alcoholgel mee om onze handen regelmatig te ontsmetten. Op die manier kunnen we op een veilige manier onze werkzaamheden verder zetten.”

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply