Skip to main content

Op donderdag 24 en 25 januari nam Futech deel aan de tweede Consortium meeting van Circusol. Dit nieuwe innovatieve project, dat deel uitmaakt van het Horizon 2020 programma van de Europese Commissie, gaat dieper in op het ontwikkelen van bedrijfsmodellen voor een circulaire zonnepanelensector in Europa.
Het Circusol project (Circular business models for the solar power industry) is een nieuw Europees initiatief dat wordt gefinancierd door het Horizon2020 programma van de Europese Commissie.  Circusol streeft ernaar de zonnepanelensector te vestigen als een speerpuntsector om een pad uit te stippelen, dat wordt aangestuurd door Product-Service Systemen (PSS), gericht op een circulaire economie in Europa.
Futech speelt binnen het Consortium een belangrijke rol. Zo is onze onderneming betrokken bij het ontwikkelen van een batterijoplossing, bestaande uit tweedehands batterijen van elektrische wagens, voor het bestaande zonnepanelenproject ‘Cloverleaf’.
Ook gaf Futech  een 200-tal zonnepanelen een tweede leven door deze te plaatsen op het dak van een co-housing project in Sint-Niklaas. Op deze site kregen de deelnemers aan het Consortium op 25 januari een erg boeiende rondleiding. Zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal nam namens Futech deel aan een panelgesprek met als titel “Second-life PV business case”.
Het CIRCUSOL-consortium is goed uitgebalanceerd en bestaat uit 5 onderzoekscentra en universiteiten, 8 industriële spelers uit de waardeketens van zonnepanelen en batterijopslagsystemen en 1 adviesbureau. De leiding van het CIRCUSOL consortium ligt bij VITO, gevestigd in België De andere partners zijn Lund University (Zweden) Bern University of Applied Science, (Zwitserland), IMEC, (België), Soli Tek R&D, UAB (Litouwen) SNAM (Frankrijk), CEA Liten(Frankrijk), Ecopower cvba (België), PV CYCLE a.i.s.b.l. (België), BKW Energie AG (Zwitserland), Futech bvba (België), Daidalos Peutz (België), ZABALA Innovation Consulting (Spanje), Loser Chemie GmbH (Duitsland).

Social Media

Fotogallerij

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply