Skip to main content

Het Nederlandse stroomnet kraakt onder de populariteit van zonnepanelen. Het enthousiasme bij bedrijven en verenigingen om zonnepanelen te plaatsen is op sommige plaatsen zo groot dat het net al die extra elektriciteit niet aankan.

Er is sprake van filevorming om op het stroomnet te mogen, schrijft de krant De Telegraaf. In delen van Groningen, Drenthe en Overijssel zouden netbeheerders Enexis en Tennet al nieuwe grootschalige projecten hebben moeten tegenhouden, aldus de krant. Het gaat bijvoorbeeld om investeerders die zonneparken willen aanleggen op landbouwgronden, of om voetbalclubs.

Subsidiebeleid

“Het grote enthousiasme voor zonnepanelen is nu eenmaal de consequentie van het huidige subsidiebeleid”, zegt woordvoerder Jeroen Brouwers van netbeheerder Tennet. “Dat is mooi en in de meeste gevallen ken het ook allemaal, maar niet overal in hetzelfde gebied.”
In sommige gebieden maakt men zich op voor de uitbreiding van de netcapaciteit om ruimte te maken voor zonnestroom. Hier hangt uiteraard een fiks kostenplaatje aan vast.
Bron: Metrotime.be

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion One Comment

  • fauconnier schreef:

    in belgie niet mogelijk !aankoopprijs , distributiekost , verzekering , onderhoudskost , na 10j nieuwe omvormers , allemaal kosten niet in te brengen ! mijn buur heeft geen zonnepanelen en betaald minder maandelijkse kost

Leave a Reply