Skip to main content

Op vrijdag 24 november kreeg Futech een 35-tal enthousiaste studenten van Githo Nijlen over de vloer. Zij werden door zaakvoerder Pieter Vangeel ondergedompeld in de wondere wereld van de zonne-energie.
De zonnepanelenschans bij Truckstop in Heusden-Zolder vormde de eerste halte van de dag. Dit project werd door Futech voorzien van maar liefst 7.003 zonnepanelen. Op deze locatie opende Tesla in juni nog het eerste Belgische laadstation op zonne-energie. Aan de 12 oplaadpunten kunnen de modellen Tesla S en X in enkele minuten volledig opladen. De zonne-energie die het bewuste laadstation voorziet is afkomstig van de panelen van Futech.
Na de tussenstop bij Truckstop brachten de studenten een bezoek aan Futech. Zaakvoerder Pieter Vangeel verwelkomde hen met een boeiende presentatie over de historiek en de visie van onze onderneming en die van partneronderneming iLumen. Nadien konden de studenten tijdens hun rondleiding in de vernieuwde gebouwen genieten van enkele demonstraties, zoals bijvoorbeeld een live PIDbox test en een elektroluminescentie test. Deze laatste test maakt het mogelijk om na te gaan in welke mate zonnepanelen te maken hebben met rendementsverliezen ten gevolge van Potential Induced Degradation en/of schade.
Futech bedankt Githo Nijlen en haar studenten voor hun welgemeende belangstelling voor onze onderneming.

Fotoreportage

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply