Skip to main content

De combinatie van veel zon en meer geïnstalleerde zonnepanelen heeft tijdens de eerste jaarhelft van 2019 geresulteerd in een record wat betreft zonnestroomproductie.
Uit cijfers van netwerkbeheerder Elia die De Tijd kon inkijken blijkt dat de totale productie van alle Belgische zonnepanelen het voorbije half jaar steeg van 1.773 naar 1.880 Gigawattuur (GWh). Juni was de derde beste maand ooit met een zonneproductie van 504 GWh. Enkel tijdens juli 2018 (555 GWh) en mei 2018 (517 GWh) lag de productie van de Belgische zonnepanelen nog hoger.

Zonnig jaar

Globaal genomen is 2019 tot dusver een vrij zonnig jaar. “We produceerden de eerste zes maanden van dit jaar 5 procent meer dan normaal”, weet Iwein Goigne, directeur bij Eneco Solar. “Het zonnige weer van de voorbije dagen heeft zijn invloed gehad. “In juni was het zelfs 12 procent meer dan we hadden verwacht.”
Uiteraard is dit ook goed nieuws voor de particuliere zonnepaneleneigenaar, die tot enkele tientallen euro’s meer bespaart dan tijdens een middelmatig zonnejaar.
Bron: De Tijd, 2 juli 2019

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply