Skip to main content

De wereldwijde energieopslagmarkt zal in 2021 ruimschoots verdubbelen. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau IHS Markit dat verwacht dat in 2021 voor het eerst meer dan 10 gigawatt zal worden geïnstalleerd.

“De energieopslagindustrie zal in 2021 een aanzienlijke meerjarige groei beginnen, die doorgaat tot 2030, aangezien de technologie een kerncomponent begint te vormen van elektriciteitsnetten in ontwikkelde markten en nieuwe kansen in opkomende markten blijven ontstaan”, vertelt George Hilton, senior analist Clean Technologie bij IHS Markit.

Amerika dominant

De Verenigde Staten zullen in 2021 50 procent van de wereldmarkt voor hun rekening nemen, na een verdrievoudiging ten opzichte van het voorgaande jaar. De marktonderzoekers verwachten dat de Verenigde Staten hun dominantie op de wereldmarkt zullen blijven uitbreiden en marktaandeel zullen winnen tot 2023, wanneer de projectpijplijn afneemt.

China rukt op

Vanaf 2025 zullen agressieve plannen voor decarbonisatie op het vasteland van China echter leiden tot snelle groei in de regio, waardoor Azië-Pacific tegen 2030 goed is voor 44 procent van de jaarlijkse installaties.
In Europa zal in 2021 een toename van 70 procent van het aantal jaarlijkse installaties worden gerealiseerd, aangezien de technologie op grotere schaal zal worden gebruikt om de netfrequentie stabiel te houden en de intermittentie van hernieuwbare energie te verminderen.
Hilton besluit: “De wereldwijde markt voor energieopslag wordt snel volwassen. Het aantal landen met installaties van meer dan 100 megawatt per jaar zal toenemen van 9 in 2020 tot 17 in 2022. De 3 grootste bijdragen aan deze groei zullen de Verenigde Staten, het vasteland van China en Australië zijn, die samen naar verwachting 4,5 gigawatt aan opslagcapaciteit zullen leveren in 2021.”
Bron: smartstoragemagazine.nl, 23 februari 2021

Vraag uw gratis offerte voor uw zonnepanelenproject aan!

Join the discussion 2 Comments

 • Depa Goes bv schreef:

  Goedendag,
  Hebben jullie ook toevallig bi-directionele laadpalen in het programma…. wij willen de Zonne energie opslaan in Electrische auto’s die ‘S-avonds & ‘S-nachts overtollige energie leveren aan de woningen…?

 • dvg schreef:

  de WERELDWIJDE energieopslagmarkt……
  helaas gaat be door het politiek geklungel van de laatste jaren weer eens hopeloos achterophinken,
  zelfs met premie’s is de consument niet warm te krijgen,
  wat wil je zo snel vergeten de mensen nu ook weer niet,ik ga in elk geval geen batterij plaatsen wanneer de roverheid en of energiebedrijven er weet van hebben…
  ze mogen hun premie houden!

Leave a Reply