Skip to main content

Futech kreeg vandaag het bezoek van de ‘Punch One’, de zesde zonnewagen van het Belgische Solar Team.  Vorig jaar werd deze wagen nog vijfde tijdens de World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens. Met een topsnelheid van 120 km/u is de ‘Punch One’ de snelste Belgische zonnewagen ooit. 
Onlangs werden de leden van het Solar Team verkozen die de zevende Belgische zonnewagen zullen maken. Dit team zal in september deelnemen aan de iLumen European Solar Challenge op Circuit Zolder. Tijdens deze 24 uren race zullen zij samen met andere teams vanuit heel Europa het legendarische Tesla S model het vuur aan de schenen leggen.
Het Solar Team ligt Futech nauw aan het hart. Zo maakten de twee zaakvoerders in 2007 deel uit van het Belgische team dat een schitterende tweede plaats behaalde op de World Solar Challenge. Ook in 2005 nam er een latere werknemer van de onderneming deel. Futech wenst de leden van het zevende Solar Team dan ook alle succes toe met hun deelname aan de iLumen European Solar Challenge en bij de bouw van hun wagen voor de World Solar Challenge van 2017.

Leave a Reply