Skip to main content

Op vrijdag 26 mei genereerden de Vlaamse zonnepanelen met de productie van 2,26 MWu stroom een recordopbrengst. Op donderdag 21 juni waren onze noorderburen aan de buurt.
Dankzij de uitbundig schijnende zomerzon wekken zonnepanelen op de langste dag van het jaar meer stroom op dan drie gasgestookte energiecentrales. “Een doorbraak”, zegt Lucien Wiegers van Eneco in het Algemeen Dagblad. “De felle zon en lange dagen zorgen deze maand voor een maximale zonopwekking. Het afgelopen jaar is het aandeel van zon in de totale energie-opwekking met 30 procent gestegen. Het gaat nu echt hard met zonne-energie in Nederland.”

Naast het uitmuntende zomerweer is er dus nog een tweede verklaring voor de recordproductie aan zonne-energie. “In een jaar tijd is er in Nederland het equivalent van een gascentrale aan zonne-energie bijgekomen”, stelt Eneco. “Zonneparken en panelen op bedrijfsdaken dragen daar aan bij. Maar de groei is vooral te danken aan huishoudens die zonnepanelen op hun eigen dak hebben geïnstalleerd.”
Bron: Algemeen Dagblad, 21 juni 2017 

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply