Skip to main content

Afgelopen week brachten enkele medewerkers van Futech een bezoek aan het partnerevent in Duitsland van de gereputeerde omvormerfabrikant SMA. Aan de hand van verschillende presentaties werden tal van nieuwe technologieën op de PV-markt voorgesteld.
SMA Kassel

Eén van deze nieuwste innovaties is het energieplatform ENNEX OS, dat alle energiestromen met elkaar zal verbinden om zo tot een efficiënt energiemanagement te komen. Onder andere verwarming, koeling, batterijopslag, windenergie, zonne-energie, elektrische verbruikers en elektrische wagens zijn gekoppeld via dit systeem.
Ook stelde SMA zijn nieuwe omvormer voor die gebruikt zal worden bij industriële projecten. Deze omvormer zou de installatietijd- en kosten tot wel 60% moeten reduceren en tevens de onderhoudskosten halveren. De SMA-omvormer voor de industriële markt, maakt gebruik van verschillende nieuwe technologieën en wordt standaard op het dak geplaatst.

Batterijopslag

Een andere topic die natuurlijk niet onbelicht kon blijven, is batterijopslag. SMA lichtte enkele interessante terugverdienmodellen van batterijen binnen de Duitse markt toe. Hieruit blijkt dat batterijopslag vandaag nog ietwat in zijn kinderschoenen zit, maar dat het marktpotentieel gigantisch is. Zo blijkt dat batterijopslag de energieprijzen op de markt gevoelig kan doen dalen tijdens de piekuren en bijgevolg dus ook de gemiddelde prijs op jaarbasis.

Voortrekker

Het bezoek van de medewerkers van Futech werd afgesloten met een rondleiding binnen de fabriekseenheid waar de centrale omvormers worden geproduceerd en waar de printplaten van de Sunny Boy omvormers en Sunny Tripower omvormers worden geassembleerd. SMA toonde de aanwezigen nog steeds een voortrekkersrol te vervullen in de ontwikkeling van nieuwe producten en innovaties in de PV-markt, hetgeen ook afstraalt op de kwaliteit van de producten die de onderneming aanbiedt.

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief  

Leave a Reply