Skip to main content

Sara Verdingh, studente bedrijfsmanagement allround, doorloopt ook haar stage bij Futech. Ze studeert dit academiejaar af aan PXL Hasselt. We vroegen hoe de stage haar bevalt.

Wie is Sara?

“Ik ben Sara Verdingh. Ik ben studente aan de PXL en ik doe hier bij Futech mijn stage. Ik heb niet zoveel hobby’s omdat ik thuis een gezinnetje heb,” vertelt ze. “Dus mijn hobby is eerder met het gezin dingen doen. Ik werk ook wel graag in de tuin. Ik ben heel familiegericht, dus in het weekend ben ik eigenlijk weinig thuis. Als ik thuis ben, ben ik ook bezig. Dus ik denk dat ik denk dat ik wel een bezig bijtje ben,” lacht ze. 

Wat studeer je?

“Ik doe aan de PXL bedrijfsmanagement allround. Het is de bedoeling om je in alle domeinen op de hoogte te brengen. Zo weet je waarover het gaat, maar we gaan niet altijd even diep in elke afdeling. Alles komt zo wel aan bod en alle processen worden aan elkaar gelinkt. Het is de bedoeling dat je een duizendpoot bent en van alles wat kan. Specialisatie is er niet echt. De nadruk ligt op ondernemen: business en financieel plan maken, hoe je een bedrijf waardeert of financiert,…”

Wat is je favoriete deel van de stage?

“Ook het ondernemen. Ondernemen betekent niet altijd je eigen bedrijf starten. Je kan ook ondernemen in een bedrijf. Dat vind ik ook zo leuk aan de stage: dat je mag helpen met het bedenken van processen. Het van 0 starten en kijken wat er ontbreekt en daar een oplossing voor vinden. Eigenlijk de ontwerpfase van processen. Nu ben ik voornamelijk bezig met aankoop en voorraad. Dat is bij elk bedrijf moeilijk.”

Waarom koos je voor Futech?

“Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat een bedrijf innovatief is. Duurzaamheid vond ik ook belangrijk en een jong team dat vooruit wil. Dan ben ik toevallig bij Futech terechtgekomen via VOKA. Voor mij is een duurzaam bedrijf niet per se zonnepanelen of windenergie. Voor mij was duurzaamheid een overkoepelend begrip. Als je gaat kijken is Futech al een best oud bedrijf. Zeker in de sector. Ze zitten al niet meer in de beginfase.  Expertise is er uiteraard aanwezig, maar ze zijn niet vastgeroest in hun basis. Ze vernieuwen nog constant en dat vind ik leuker dan bedrijven die niet meer durven innoveren.”

Waarom zou je Futech aanraden aan iemand anders?

“Voor mij kwam het overeen met wat ik zocht, dus als dat het geval is, zou ik het natuurlijk doen. Ik ben hier ook heel erg verwelkomd geweest. Je komt hier binnen en wordt echt geaccepteerd binnen het team.  Je hebt altijd wel schrik want je bent ‘maar een stagiaire’. Maar ik voelde me hier echt welkom en dat motiveert. Ik heb ook het gevoel dat mijn stem hier belangrijk is en het gewaardeerd wordt dat ik meedenk. Als ik iets niet begrijp, wordt het uitgelegd. Dus: verwelkomend, ondersteunend en ontvangend!”

Je kan alle verhalen van onze jonge talenten terugvinden onder de tag ‘Stage‘.