Skip to main content

Energieregulator VREG stelt de invoering van de nieuwe nettarieven voor elektriciteit, waaronder het capaciteitstarief, voor een laatste keer uit naar 1 januari 2023.
VREG stelt de invoering van de nieuwe nettarieven voor elektriciteit met zes maanden uit naar 1 januari 2023. De huidige nettarieven voor elektriciteit blijven van toepassing tot eind 2022. Een overzicht van die nettarieven per distributienetbeheerder vindt u op de website van VREG.
Verder werd duidelijk dat VREG tussentijdse doelstellingen vastlegde voor netbeheerder Fluvius. Als Fluvius deze niet haalt, kan VREG boetes opleggen.
Openbare raadpleging
Volgens de tariefmethodologie moest Fluvius de nieuwe nettarieven voor elektriciteit invoeren op 1 juli 2022.
VREG stelde dit voorjaar vast dat Fluvius geen kwalitatieve implementatie in de marktsystemen kon garanderen tegen die datum. Zowel Fluvius als FEBEG stelden daarom een uitstel van 6 maanden voor. Om de continuïteit van de marktwerking niet in het gedrang te brengen, zag VREG zich genoodzaakt om kort voor de geplande invoerdatum dat verzoek te overwegen.
De energieregulator organiseerde daarover afgelopen maand een openbare raadpleging. De wettelijk bepaalde procedure voor het opstellen en wijzigen van de tariefmethodologie vereist dat. Inmiddels werd er een beslissing genomen.
VREG engageert zich tenslotte om de verdere implementatie van de nieuwe nettarieven in de marktsystemen nauwgezet op te volgen. Samen met Fluvius en FEBEG zal de energieregulator gezinnen en kmo’s voorbereiden op de wijziging in hun elektriciteitsfactuur. Een brede communicatiecampagne volgt in het najaar.
Bron: VREG Nieuwsbrief 27 juni 2022

Join the discussion One Comment

 • JPe schreef:

  Tarieven op KW-capaciteit berekend:
  Uitstellen???
  AFSTELLEN !!!!!….
  Geen idee hoe dit goed en eerlijk gaat verlopen, laat staan betaalbaar…
  Wat met electrische verwarmingsistallaties op excl. nachtstroom (met evt. dagnalading) van 20kw en meer, die gelijktijdig en langdurig ingeschakeld moeten???

Leave a Reply