Skip to main content

Op onze website staat te lezen dat wij experts zijn in zonne-energie. Dat statement zetten we graag kracht bij door elke maand een klant aan het woord te laten. Zij delen hun eerlijke ervaring, vertellen wat goed of minder goed ging, en vooral: of ze ons bedrijf zouden aanraden aan anderen. Deze maand: Karina en Marc uit Bierbeek. 

Karina en Marc kozen voor onze Eco Fix huurformule. Dit betekent dat zij – in plaats van een grote investering – een maandelijkse bijdrage betalen voor het gebruik van de zonnepanelen en thuisbatterij. Na 20 jaar worden zij kosteloos eigenaar van de installatie. Voor Karina en Marc was deze maandelijkse bijdrage interessant na de koop en renovatie van hun huis. “Wij hadden al eens geïnformeerd voor zonnepanelen bij een ander bedrijf, en die maken dan een offerte van 35 panelen en dat kwam toch uit op een serieus bedrag.” Daarom contacteren ze Futech. Onze verkoper maakte dan ook duidelijk indruk: “Dat was de eerste keer dat wij iemand hadden – ookal was dat een jonge gast – die zoveel vertrouwen uitstraalde en wist waarover hij praatte.” Onze verkoper legt uit dat het niet gaat om hoeveel panelen je legt, maar vooral over waar deze liggen en hoe bereikbaar ze zijn voor de zon. “Als je tuin vol bomen staat, dan moet je jouw bomen uitdoen, ofwel geen zonnepanelen leggen want dan kunnen ze ook niet opladen”, licht Karina toe. 

Het vertrouwen dat onze verkoper uitstraalt, is voor Karina en Marc doorslaggevend. “We hebben ook anderen verkopers over de vloer gehad die gewoon veel panelen willen verkopen en dan was dit een verademing.” Daarnaast vond het koppel ook de kennis van zaken belangrijk. “Geen van die anderen is bij ons het plat dak opgegaan. Jullie verkoper wel! Dat was voor ons een teken dat het een firma is die we kunnen vertrouwen.” 

Toch verloopt de installatie bij Karina en Marc niet vlekkeloos. De wifi blijkt niet sterk genoeg te zijn, waardoor twee nieuwe modem geplaatst worden. Daarna merken ze een probleem met de iLusmart. Het lampje dat normaal gezien groen brandt, is plots wit. “We hebben eerst zelf geprobeerd, maar binnen de kortste keren is er iemand langsgekomen en heeft die vervangen.” 

Ik kan alleen maar lofbetuigingen geven. Zodanig dat we daar met mensen over hebben gesproken en die hebben nu ook een bestelling gedaan!”

“Natuurlijk hebben wij in de zomer heel goed gerendeerd en dat is nu minder met dat weer, maar dat spreekt voor zich he. We wonen ook in België, dus dat is de keerzijde. En daar hebben ze ons ook heel goed van bewust gemaakt: in de zomer gaat het veel meer opbrengen. Dat heeft de verkoper ook gezegd – wat ik ook heel belangrijk vond – naar verbruik toe. Hij zei: “probeer zoveel mogelijk door de dag als de zon schijnt te verbruiken, zodat je in de avond minder moet verbruiken”’, voegt Karina nog toe.