Skip to main content

Energiebedrijven worden vandaag geconfronteerd met een centraal dilemma: consumenten voorzien van betrouwbare energie zonder de klimaatverandering te versterken.
“Energie is uw toegang tot een fatsoenlijk leven”, zei Jean-Pascal Tricoire, voorzitter en CEO van het multinationale energiebedrijf Schneider Electric, op het Fortune Global Forum. “

Tricoire legde de uitdaging van Schneider uit: hoe de wereldwijde toegang tot energie te vergroten en tegelijkertijd de “impasse” van klimaatverandering op te lossen.

Energietoegankelijkheid versus klimaatverandering

“Aan de ene kant moeten meer mensen toegang hebben tot energie, wat betekent dat het energieverbruik de komende 20 jaar zal toenemen”, aldus Tricoire. “Tegelijkertijd”, voegde hij eraan toe, “moeten we de uitstoot halveren om klimaatverandering tegen te gaan. Klimaatverandering gaat over CO2-uitstoot, en CO2-uitstoot gaat over energie.”
Voor Tricoire is de verschuiving van fossiele brandstoffen naar elektriciteit een groot deel van de oplossing. “De toekomst van energie is elektriciteit”, zei hij. “Eén van de grootste aanjagers van energiemigratie van fossiele brandstoffen naar elektriciteit zullen elektrische voertuigen zijn. Elektriciteit is de enige vector van energieverbruik die decarbonisatie mogelijk maakt”, zei Tricoire. “Van een zonnepaneel tot een motor heb je geen verliezen, en het is koolstofvrij.”

Verwarming en koeling

Een andere sector die de overstap van fossiele brandstoffen naar elektriciteit zal stimuleren is de verwarming en koeling die voor gebouwen wordt gebruikt. In plaats van nieuwe projecten te bouwen, zal veel van het werk bestaan ​​uit het aanpassen van bestaande infrastructuur om deze duurzamer te maken. “Het probleem is niet de nieuwbouw. ​​Zo’n 99% van het probleem situeert zich bij de bestaande gebouwen en productie”, besluit Tricoire.
Bron: Fortune.com, 27 oktober 2020

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply