Skip to main content

Het aantal PV-installaties kende een stevige opmars in de afgelopen jaren. Cijfers van Becquerel Institute, een strategisch adviescentrum gespecialiseerd in onderzoek in zonne-energie, geven weer dat wereldwijd 175 gigawatt aan PV-installaties werden geïnstalleerd in 2021. Hiervan werd ongeveer de helft op het dak geplaatst.

De evolutie van de verkoop van elektrische voertuigen volgt ook een stijgende trend. De verkoop van deze voertuigen stijgt wereldwijd enorm. Uit de cijfers blijkt dat volledig elektrische voertuigen (BEV) meer verkocht worden dan plug-in hybridewagens (PHEV). In totaal werden er zo’n 6,7 miljoen plug-in hybride en volledig elektrische wagens (LDV) wereldwijd verkocht in 2021, waar dit aantal in 2020 slechts 3 miljoen was. Er is dus sprake van een grote stijging.

Verder blijkt dat China de toonaangevende markt was in 2021, zowel in termen van verkoop als in voorraad. Er werden daar 7 995 000 elektrische voertuigen (LDV) verkocht. Europa komt op de tweede plaats met 2,3 miljoen verkochte elektrische voertuigen in 2021. In 2020 werden slechts 1,3 miljoen elektrische voertuigen verkocht. Het aantal verkochte elektrische voertuigen groeide dus met maar liefst 70%. Binnen Europa is Duitsland de marktleider.

De grote stijging aan zonne-energie en elektrische voertuigen, maakt laadinfrastructuur op basis van zonne-energie erg belangrijk. Uw elektrisch voertuig opladen met zonne-energie is volgens Becquerel Institute dus een logische optie.
Bron: on thE-MOVE Summit, 22 juni 2022.