Skip to main content

Voor Futech kondigt 2018 zich aan als een erg bijzonder jaar. De zonnepaneleninstallateur uit het Limburgse Tessenderlo viert dit jaar zijn tiende verjaardag! En dat is een woelige sector als de PV-sector geen sinecure…
Het succesverhaal van Futech begint met de deelname van studiegenoten Pieter Vangeel en Ismaël Ben-Al-Lal aan de World Solar Challenge van 2007, het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. Het Belgische team finisht na een race van meer dan 3.000 km met de zelf gebouwde Umicar Infinity op de tweede plaats, een resultaat dat tot op heden nooit door een Belgische deelnemer geëvenaard werd.
Umicore Solar
Na hun deelname aan de World Solar Challenge komen de latere zaakvoerders Pieter Vangeel en Ismaël Ben-Al-Lal tot het besluit dat ze een meer dan goede fundering bezaten voor de oprichting van een onderneming die zich toelegt op de installatie van fotovoltaïsche installaties. Futech was geboren! Exact tien jaar later is Futech één van de grootste Belgische spelers in de markt van de fotovoltaïsche energie.

‘Geen seconde spijt’

Ismaël Pieter
“De voorbije 10 jaren zijn letterlijk voorbij gevlogen”, reageert zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal. “Ik kan enkel maar zeggen dat ik nog geen seconde spijt heb gehad van de keuzes die we gemaakt hebben. Bovendien gaat onze sector enorm boeiende uitdagingen tegemoet. Met Futech hopen we onze klanten te kunnen blijven verrassen met nieuwe innovatieve oplossingen die we momenteel aan het ontwikkelen en uitrollen zijn.”
“Wij halen heel veel voldoening uit het feit dat we dagelijks van onze klanten te horen krijgen dat ze enorm blij zijn dat ze voor Futech gekozen hebben. Ook zijn we erg trots dat Futech reeds 10 jaar een groeiende onderneming en betrouwbare partner is voor zijn klanten, hetgeen in de PV-sector allesbehalve een evidentie is. We streven ernaar dat Futech de beste investering in de hernieuwbare energiesector is.”

‘Nog steeds hetzelfde paneel’

JA Solar Thumb
Ook zaakvoerder Pieter Vangeel is trots op de verwezenlijkingen die Futech de afgelopen 10 jaar realiseerde. “Onze slogan van bij de opstart, ‘Stop Talking – Start Acting’, is vandaag nog steeds razend actueel! Zonne-energie is de energiesector disruptief aan het veranderen!”
“Tijdens de eerste jaren na opstart groeiden we mee met de sector maar slaagden we erin om een steeds groter marktaandeel te verwerven. De grootste uitdaging waren de jaren na de subsidies, maar toch slaagden we erin om in een dalende markt te blijven groeien als onderneming.”
“De installaties die we vandaag plaatsen, verschillen niet zo veel van die van 10 jaar geleden. Het paneel dat we als eerste selecteerden, gebruiken we vandaag nog altijd! Het paneel is intussen wel zo’n 30% efficiënter geworden, maar de afmetingen en kwaliteitstesten- en normen gelden vandaag nog steeds. We zijn er best wel fier op dat dit vandaag de wereldwijde standaard is geworden, hetgeen in 2008 zeker nog niet het geval was.”

Vraag uw gratis offerte voor uw zonnepanelenproject aan!

Leave a Reply