Skip to main content

Het bedrijf Futech / iLumen uit Tessenderlo is verkozen tot de Limburgse KMO van het jaar. De onderneming van Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel volgt daarmee Yontec (Davy Jonckers) uit Hasselt op. UNIZO Limburg reikt deze tweejaarlijkse erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering, waaronder ondernemingszin, personeelsbeleid, financieel beleid, innovatie en marketing en communicatie.

“Dit is een bekoning op ons werk. Deze prijs is geen persoonlijke onderscheiding, maar is een waardering voor het werk dat het volledige team van Futech en ILumen elke dag verwezenlijkt”, zegt Ismaël Ben-Al-Lal.
Futech verkoopt toekomstgerichte producten die met hernieuwbare energie te maken hebben en telt verschillende divisies. Futech plaatst zonnepanelen bij particulieren en bedrijven, maar het unieke verhaal achter het bedrijf is het onderzoek en de ontwikkeling naar de verhoging van het rendement en de verlening van de levensduur van zonnepanelen. “Deze tak bouwen we internationaal uit en commercialiseren we onder de naam iLumen. We werken aan een totale oplossing voor de energiemarkt met een focus op hernieuwbare energie”, zegt Ismaël Ben-Al-Lal. “Wij willen absoluut niet de goedkoopste speler op de marktzijn. Onze focus ligt vooral op een korte terugverdientijd van onze producten”.
Futech / iLumen telt zo’n 30 interne personeelsleden en is de afgelopen drie jaren met 220% gegroeid.

Vanuit Limburg de wereld veroveren

Met deze prijs is Futech / iLumen de Limburgse kandidaat die op woensdag 28 november in het Kursaal in Oostende tijdens het Topseminar van UNIZO opneemt tegen de winnaars van de andere Vlaamse provincies. U kan zelf een stem op Futech / iLumen uitbrengen via deze link.
“Volgens de jury blonk Futech / iLumen uit door de innovatiedrang van de ondernemers. Ze scoorden door sterk in te zetten op de eigen ontwikkeling.  Daarnaast gooiden ze ook hoge ogen op vlak van de internationale expansie van het bedrijf. Tot slot was de jury ook erg te spreken over het dynamisch ondernemerschap. Daarom toont het bedrijf dat je vanuit Limburg met een sterk verhaal de wereld kan veroveren”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.
Futech team

Limburg is een echte KMO-provincie

“Limburg is een echte KMO-provincie. De cijfers spreken voor zich: 95 procent van de ondernemingen in Limburg is een KMO. Ze zijn met andere woorden letterlijk de draaischijf van onze economie. KMO’s verdienen dus de nodige erkenning. En ook dat beogen we met deze KMO Laureaat. We willen deze vorm van zelfstandig ondernemen, stimuleren en inspireren”, zegt Bart Lodewyckx.

Fotogallerij

Leave a Reply