Skip to main content
Het groene energiebedrijf Futech/iLumen uit Tessenderlo van Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel mag zich de Limburgse kmo van het jaar noemen. Futech volgt daarmee het Hasseltse Yontec van Davy Jonckers op. Futech zal bovendien Limburg vertegenwoordigen op de Vlaamse verkiezing van kmo van het jaar eind volgend maand.

KMO van het jaar

‘Kmo van het Jaar’ is een tweejaarlijkse erkenning die Unizo toekent aan kmo’s die zich onderscheiden op het vlak van ondernemingszin, personeelsbeleid, financieel beleid, innovatie en marketing en communicatie. Futech/iLumen is dan ook veel meer dan een plaatser van zonnepanelen. Futech plaatst zonnepanelen bij particulieren en bedrijven, iLumen ontwikkelt dan weer producten die daarmee te maken hebben. Zo wist de eigen R&D-afdeling met de PIDbox en de batterij iLubat al een aantal eigen ontwikkelingen op de markt te brengen. De PIDbox zorgt voor een hoger rendement en langere levensduur van de zonnepanelen. Het systeem heeft al zijn weg gevonden naar meer dan veertig landen. De unieke batterij iLubat zorgt er dan weer voor dat het net op piekmomenten veel minder belast wordt. Bovendien bespaart de consument op het prosumententarief omdat de batterij een veel lichtere omvormer vereist.

Terugverdientijd

“We werken aan een totaaloplossing voor de energiemarkt met hernieuwbare energie. Wij willen absoluut niet de goedkoopste zijn. Onze focus ligt vooral op een korte terugverdientijd van onze producten”, zegt een trotse Ismaël Ben-Al-Lal, in zijn vrije tijd een fervent triatleet. “Deze award is een bekroning van ons werk en een waardering voor ons volledige team.”
Futech en iLumen stellen in totaal 35 mensen tewerk. Via de vaste partnerbedrijven gaat het om nog eens zestig banen. Tachtig procent van de omzet wordt in het buitenland gehaald. “België is eigenlijk te klein voor ons”, aldus Ben-Al-Lal.
“De onafhankelijke jury was vooral gecharmeerd door de innovatiedrang en de internationale aanwezigheid van deze jonge ondernemers”, zegt CEO Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “Met Futech/iLumen heeft Limburg alweer een sterke kandidaat voor de prijs van de Vlaamse kmo van het jaar. Daarin nemen ze het op tegen de winnaars van de andere Vlaamse provincies.” De Vlaamse winnaar wordt bekendgemaakt op 28 november.
Bron: Het Belang Van Limburg, 19 oktober 2018

Reportage TV Limburg

Reportage Unizo Limburg

Andere vermeldingen

Internetgazet: Futech/iLumen is KMO van het jaar
Made in Limburg: Futech/iLumen verkozen tot beste KMO van Limburg
De Standaard: Unizo roept Futech/ILumen uit tot ‘kmo van het jaar’
Radio 2: Futech/iLumen is KMO van het Jaar

Leave a Reply