Skip to main content

Zonnepaneleninstallateur Futech viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Om zijn klanten tijdens en na dit jubileumjaar een nog rendabeler zonnepanelenconcept aan te kunnen bieden, kiest de onderneming uit Tessenderlo resoluut voor het innovatieve Q-Cells zonnepaneel.
Zaakvoerders Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel gingen bij hun keuze voor dit paneel niet over één nacht ijs.

Futech label en lastenboek

“We ontwikkelden een lastenboek en een QC Futech kwaliteitslabel waaraan elk paneel dat door onze onderneming wordt geplaatst dient te voldoen. In het kader hiervan hebben we verschillende types en merken zonnepanelen uitvoerig geanalyseerd en getest”, legt Pieter Vangeel uit. “Het Q-Cells zonnepaneel kwam hier met voorsprong als beste uit. We zijn er bijzonder trots op dat Futech betrokken werd bij de ontwikkeling van dit innovatieve paneel.”
“Bovendien is Q-Cells een betrouwbare zonnepanelenfabrikant met een indrukwekkend ‘track record’. Dat hun R&D-afdeling, waar dagelijks meer dan 200 ingenieurs werkzaam zijn, in Duitsland gelegen is beschouw ik als een bijkomend voordeel. Binnenkort brengen we hen ongetwijfeld een bezoekje met onze voltallige R&D-afdeling”, blikt Ismaël Ben-Al-Lal vooruit.

QC Futech

Meer opbrengst

Kenmerkend voor het Q-Cells zonnepaneel is het hogere piekvermogen per paneel. “Het eerste paneel dat we 10 jaar geleden met Futech plaatsten had een piekvermogen van 230 Wp. Vandaag evolueren we met het Q-Cells zonnepaneel naar 315 Wp. Dit is een stijging van maar liefst 37%”, reageert Pieter Vangeel enthousiast. “Hierdoor realiseer je natuurlijk een hogere opbrengst per m², wat natuurlijk extra interessant is bij daken met weinig ruimte.”
De innovatieve half-cel technologie zorgt er dan weer voor dat de kans op bepaalde defecten zoals ‘microcracks’ en ‘hotspots’ die bijdragen aan rendementsverliezen, gevoelig wordt verkleind. “Ook is het interessant om weten dat de bushbars in het Q-Cells paneel worden vervangen door bushwires, waardoor er minder sprake is van reflectieverliezen”, vult Ismaël Ben-Al-Lal aan.

‘Schaduwproof’

Verder is het Q-cells zonnepaneel uitgerust met 6 in plaats van de gebruikelijke 3 bypass diodes.
“Concreet wil dit zeggen dat wanneer je zonnepaneel gelegen is in een schaduwrijke onderneming, je veel minder van je opbrengsten verliest dan bij een zonnepaneel met 3 diodes. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat panelen met 6 diodes minstens even goed scoren als zonnepanelen met zogenaamde ‘Power Optimizers’, die speciaal werden ontwikkeld voor zonnepanelenprojecten op daken met schaduwelementen. Bovendien heb je met Q-Cells zonnepanelen geen last van het sluimerverbruik en het risico op falen dat Power Optimizers kenmerkt.”
Een ander belangrijk aspect zijn de interessante garantievoorwaarden van het Q-Cells paneel. “Met een vermogensgarantie van 85% na 25 jaar doet Q-Cells zo’n 5% beter dan de huidige marktstandaard”, weet Pieter Vangeel.

Garantie Q Cells

Fullblack paneel

En ‘last but not least’, ook op esthetisch vlak scoort het Q-Cells zonnepaneel uitstekend. “Het betreft een ‘fullblack’ paneel. Dit wil zeggen dat niet enkel het paneel zelf, maar ook het kader volledig zwart is. Dit is iets wat bij onze klanten enorm in de smaak zal vallen.”, klink het in koor.
Q Cells
[/vc_row]

Vraag uw gratis offerte voor uw zonnepanelenproject aan!

Join the discussion One Comment

  • Roger Hermans schreef:

    Ziet er mooi uit.
    Waarom ook niet zoeken om bestaande zonnepanelen te voorzien van bvb een opleg plaat of folie en zo terug op volle rendement te laten draaien na een levensduur van 20 a’ 25 jaar?

Leave a Reply