Skip to main content

Op donderdag 21 november werd in Expo Hasselt de Limburgse Innovatie Award uitgereikt. Uit de meer dan 35 kandidaturen werd Futech, naast Turbulent, Cooperio en Cubigo, als één van de vier finalisten verkozen.
Turbulent ontwikkelde een unieke waterkrachtcentrale, Cooperio is verdeler van innovatieve dak- en gevelsystemen, Cubigo ontwikkelde een geïntegreerd cloud-platform voor assistentiewoningen en rusthuizen en Futech is installateur en ingenieursbureau voor zonnepanelen.

Elektriciteitsverbruik 10.216 huishoudens

PIDbox
Al van bij de oprichting van Futech zet zaakvoerder Ismaël-Ben-Al-Lal sterk in op innovatie. De eigen R&D-afdeling ontwikkelde in samenwerking met zusteronderneming iLumen de rendementsverhogende PIDbox. Dit gepatenteerd toestel verhoogt het rendement van zonnepanelen en verlengt hun levensduur. De PIDbox is uniek in die zin dat het de enige PID oplossing in de markt is die onafhankelijk van de omvormer werkt. Vandaag wordt de PIDbox in meer dan 40 landen aan de man gebracht.
Indien de PIDbox op elke zonnepaneleninstallatie in Limburg zou worden aangesloten, zou dit resulteren in een extra productie uit zonnepanelen die overeenkomt met de elektriciteitsconsumptie van maar liefst 10.216 huishoudens en een CO2-besparing van 23.250 ton per jaar.
Naast de PIDbox commercialiseerde Futech/iLumen ook met succes thuisbatterij iLubat. In het totaal verwierf Futech tot op heden reeds 6 patenten voor zijn productinnovaties.

Cubigo eindwinnaar

Tijdens de slotshow werden de finalisten voorgesteld aan de hand van een knappe video en kregen de zaakvoerders elk één minuut de tijd om het aanwezige publiek te overtuigen van hun innovativiteit.
De meeste publieksstemmen gingen uiteindelijk naar Cubigo, een Hasseltse onderneming die een geïntegreerd cloud-platform ontwikkelde voor assistentiewoningen en rusthuizen. Onlangs had onze zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal nog het genoegen om in een Blind Business Date op TV Limburg kennis te maken met Geert Houben, oprichter en zaakvoerder van Cubigo.
Futech is trots op zijn nominatie als finalist en wenst Cubigo van harte te feliciteren met de eindoverwinning.

Fotogallerij

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply