Skip to main content

Voka – Kamer van Koophandel Limburg nomineert vier ondernemingen die zullen meedingen naar de Limburgse Innovatie Award. De vakjury selecteerde de dossiers van Turbulent, Cooperio, Cubigo en Futech op basis van het innovatieve karakter en de economische impact. 
“Met de nominaties en prijsuitreiking willen we het belang van innovatie onderstrepen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. De winnaar wordt op 21 november gekozen tijdens het evenement ‘Zigzag 2029’.
De twaalfde editie van de Limburgse Innovatie Awards kondigt zich weer veelbelovend aan. Uit meer dan 35 dossiers selecteerde een vakjury onder leiding van gouverneur Herman Reynders de vier genomineerden. “Aan de jurytafel overviel mij een gevoel van trots. Wat al deze bedrijven proberen én presteren, verdient erg veel respect. Ze zoeken naar manieren om niet alleen product en dienstverlening te verbeteren, maar ook de wereld rondom hen”, vertelt de gouverneur.

Vier genomineerden

De vier genomineerden luisteren naar de naam Turbulent, Cooperio, Cubigo en Futech. Turbulent ontwikkelde een unieke waterkrachtcentrale, Cooperio is verdeler van innovatieve dak- en gevelsystemen, Cubigo ontwikkelde een geïntegreerd cloud-platform voor assistentiewoningen en rusthuizen en Futech is installateur en ingenieursbureau voor zonnepanelen.
Eén van hen zal in de voetsporen treden van FibriCheck, dat vorig jaar de award won voor haar applicatie die hartritmestoornissen detecteert. De bekendmaking vindt plaats op 21 november tijdens Zigzag naar 2029. Deze inspirerende themadag in Expo Hasselt (tijdens de Bedrijvennetwerkdagen) strikte Ramon Vullings als internationale keynote-spreker en organiseert vier interessante workshops samen met VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

“Vele gezichten van innovatie”

“Deze prijs en deze dag liggen in lijn van onze dienstverlening. Die werd de afgelopen jaren gevoelig uitgebreid om Limburgse ondernemingen te ondersteunen in hun zoektocht en uitwerking naar innovatie. We bieden netwerken en diensten op maat van heel wat verschillende bedrijven die de innovatieve stap willen zetten. De Limburgse Innovatie Award is daarom ons uithangbord om ook andere ondernemingen aan te moedigen om de noodzakelijke stap te zetten. Het is een vorm van sensibilisering, maar toont ook de vele gezichten van innovatie”, besluit Johann Leten.
Bron: persbericht VOKA Limburg

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply