Skip to main content


Foto: HBVL (MIST)
Het ingenieursbureau Futech in Tessenderlo, gespecialiseerd in zonnepalen en duurzame energiebronnen, barst uit zijn voegen, maar heeft stilaan alle opties uitgeput.
“Ons gebouw zit tjokvol”, zegt medezaakvoerder Pieter Vangeel. “We hebben ons magazijn gereorganiseerd, bij de buren een stukje grond in gebruik genomen en een bouwvergunning aangevraagd voor een kleine uitbreiding. Maar dan zijn onze mogelijkheden opgebruikt. Tenzij we in de hoogte zouden uitbreiden.”
Het liefst wil Futech in Tessenderlo blijven. “De ligging is immers perfect”, vindt Vangeel. “Dichtbij Antwerp en Brussel, dichtbij de snelweg, maar ook dichtbij Duitsland. We hebben al eens gekeken naar een nieuwe vestigingsplaats in Tessenderlo maar een verhuis is niet evident, al was het maar omwille van de investering”, zegt Pieter Vangeel.
Futech heeft momenteel een kleine 30 mensen in dienst. De vestiging in Limburg heeft nog een ander voordeel. Pieter Vangeel: “Onze ligging maakt het gemakkelijk om hooggeschoold personeel te vinden, want wie pendelt er nu graag naar Brussel?”
Bron: Het Belang Van Limburg

Leave a Reply