Skip to main content

In de transitie naar duurzame energie speelt energieopslag een cruciale rol. Het vermogen om energie op te slaan, niet alleen om te voorzien in eigen verbruik maar ook om het elektriciteitsnet te balanceren, is een gamechanger in hoe we denken over en gebruik maken van groene energie. Futech, vooroplopend in de energietransitie, biedt geavanceerde thuisbatterij-oplossingen aan, zoals de Pylontech batterijmodules. Deze oplossingen vormen het hart van de duurzame woning, door het optimaliseren van energiegebruik en het verlagen van de energierekening. Laten we eens kijken hoe thuisbatterijen werken en de impact ervan op het duurzame huishouden.

Hoe thuisbatterijen werken

Thuisbatterijen slaan overtollige energie op die gedurende de dag door zonnepanelen wordt geproduceerd. Deze opgeslagen energie kan dan gebruikt worden op momenten dat de zon niet schijnt, zoals ’s nachts of op bewolkte dagen. Het gebruik van thuisbatterijen transformeert een woning in een zelfvoorzienende eenheid, waardoor afhankelijkheid van het elektriciteitsnet afneemt en de impact op het milieu vermindert.

Futech’s innovatieve oplossing: de Pylontech batterijmodules

In samenwerking met partner iLumen neemt Futech een voortrekkersrol in de implementatie van energieopslagsystemen met hun Pylontech batterijmodules. Deze hoogwaardige batterijmodules (iLubat) zijn modulair uitbreidbaar, wat betekent dat huiseigenaren hun opslagcapaciteit kunnen aanpassen aan hun specifieke energiebehoeften. Met een productgarantie van 5 jaar, uitbreidbaar met extra Premium Deals, biedt Futech een betrouwbare oplossing voor langdurige energieopslag​​.

De rol van energieopslag in het balanceren van vraag en aanbod

Energieopslag met een thuisbatterij speelt een sleutelrol in het balanceren van vraag en aanbod op het elektriciteitsnet. Door energie op te slaan wanneer het aanbod (bijvoorbeeld zonne-energieproductie) hoog is en de vraag laag, en deze vrij te geven wanneer de vraag hoog is en het aanbod laag is, helpen thuisbatterijen pieken in elektriciteitsvraag te verminderen. Dit optimaliseert niet alleen het gebruik van hernieuwbare energie, maar draagt ook bij aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet. 

Bijdrage aan een verlaging van de energierekening

Een van de meest directe voordelen van het installeren van een thuisbatterijsysteem is de potentiële verlaging van de energierekening. Door energie op te slaan voor later gebruik, kunnen huiseigenaren minder energie van het net verbruiken tijdens piekuren, wanneer tarieven vaak hoger zijn. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen, vooral voor huishoudens met een hoog energieverbruik of in regio’s met variabele energietarieven.

Naar een Duurzame Toekomst: kies voor Futech’s thuisbatterijen

De integratie van thuisbatterijen in het energiesysteem van een woning is een stap voorwaarts naar ware duurzaamheid. Futech’s Pylontech batterijmodules bieden een geavanceerde, betrouwbare oplossing voor energieopslag, die niet alleen het milieu ten goede komt maar ook economische voordelen biedt voor de consument. Door het evenwicht tussen vraag en aanbod te verbeteren en huiseigenaren in staat te stellen hun energiekosten te verlagen, vormen thuisbatterijen het hart van de duurzame woning. Met de voortdurende vooruitgang in technologie en de toewijding van bedrijven zoals Futech, wordt de droom van een volledig duurzame, zelfvoorzienende woning steeds meer een realiteit.

Zet nu de stap naar energieonafhankelijkheid en duurzaamheid met onze thuisbatterij-oplossingen. Klik hier en ontdek het voordeel!