Skip to main content

In het Spaanse Guadalajara is de bouw van de grootste zonnepaneleninstallatie van Europa van start gegaan. De werken gingen van start op 7 mei en het is de bedoeling om de installatie van maar liefst 626 MW op te leveren tegen het einde van het jaar.

Ter vergelijking: het grootste zonnepark in de Benelux, het Kristal Solar Park in Lommel, heeft een geïnstalleerd vermogen van 99,5 MW.

Spaanse wedloop

Hoewel installateur Solaria Energía het project als een eenheid beschouwt, bestaat het uit meerdere units met elk een vermogen lager dan 50 MW, die afzonderlijk zijn verwerkt.
Het label “grootste PV-park van Europa” wordt momenteel betwist door meer ontwikkelaars in Spanje. Iberdrola definieert ook zijn Francisco Pizarro-project, met een capaciteit van 590 MW, als de grootste fotovoltaïsche installatie die momenteel in Europa wordt ontwikkeld. De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen.
Beide projectontwikkelaars zullen echter de strijdbijl moeten begraven wanneer ook de bouw start van het 1 GW project van de Spaanse ontwikkelaar Soto Solar. Het bedrijf is van plan om de enorme faciliteit, bekend als Erasmo, te koppelen aan energieopslag en groene waterstofproductie.
Bron: PV-magazine.com, 26 april 2021

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply