Skip to main content

Vanaf 2019 zullen in Vlaanderen de eerste digitale meters voor elektriciteit en gas geplaatst worden. Wat betekent de invoering van deze meter voor personen die gebruik maken van een dag- en nachttarief (tweevoudige uurtariefmeter)?
dag en nachttarief
Bij een tweevoudige meter geldt een verminderde elektriciteitsprijs voor al het verbruik dat tijdens de nacht of tijdens het weekend plaats heeft. Om van dit verlaagd tarief te kunnen genieten, dient u te beschikken over een tweevoudige uurtariefmeter. Die meter heeft telwerken voor ‘dag’ (normaal tarief) en ‘nacht’ (verminderd tarief). De overschakeling dag-nacht-dag gebeurt automatisch.
De introductie van de digitale meter heeft geen rechtstreekse gevolgen voor klanten met dag- en nachttarief. De berekeningen van die tarieven staan los van de gebruikte technologie. Digitale elektriciteitsmeters registreren de energie namelijk standaard in twee tariefperiodes. Als de klant gekozen heeft voor een enkelvoudig uurtarief, worden de gebruiken bij elkaar opgeteld.
Bron: Digitale meters – Veelgestelde vragen

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply