Skip to main content

Met een geïnstalleerd vermogen van 599 wattpiek per inwoner bezet België momenteel de vijfde plaats ter wereld wat betreft het geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen per inwoner. In Europa moet ons land enkel Nederland en Duitsland voor zich dulden. Dat blijkt uit cijfers van de Global Market Outlook van SolarPower Europe.

Australië scoort het best met 1.049 wattpiek per inwoner, gevolgd door onze buurlanden Nederland (825 wattpiek/inwoner) en Duitsland (714 wattpiek/inwoner).

Ondanks de knappe vijfde plaats die ons land bezet, heeft de terugval in de verkoop van zonnepanelen in 2021 ten gevolge van het verdwijnen van de terugdraaiende teller heeft zich laten gevoelen. “Na de herziening van zijn regionale steunregelingen zag België in 2021 een sterke daling en stapte het uit de “gigawatt”-groep”, reageren de onderzoekers van SolarPower Europe.

“Hoewel wordt verwacht dat het weer op de been zal komen en zijn jaarlijkse installaties zal zien toenemen, zal het land naar verwachting onder het “gigawatt”-niveau blijven.”

Bron: Solarmagazine.nl, 14 mei 2022

Leave a Reply