Skip to main content

Het Nederlandse bedrijf Lightyear heeft zijn eerste gezinswagen met zonnepanelen gelanceerd. De West-Vlaming Lowie Vermeersch ontwierp de wereldwijde primeur.
Wie de lancering van de eerste gezinswagen op zonne-energie wilde meemaken, moest dinsdagochtend vroeg opstaan. In het Nederlandse Katwijk, in de buurt van Den Haag, werd bij zonsopgang rond 5.30u de Lightyear One officieel voorgesteld.

Het bedrijf Lightyear werd opgericht door vijf oud-studenten van de Technische Universiteit van Eindhoven. Ze namen in 2013 deel aan de World Solar Challenge, waarbij futuristische zonne-auto’s 3.000 kilometer door Australië racen. De studenten droomden van een echte gezinswagen die rijdt op energie van de zon.

Daglicht

Het resultaat, de Lightyear One, is eigenlijk een elektrische wagen met batterijen. Maar zonnepanelen op het dak laden de batterijen overdag op. ‘Belgen rijden gemiddeld 30 à 40 kilometer per dag’, zegt Martijn Lammers, medeoprichter en hoofdstrateeg van Lightyear. ‘Op de meeste dagen krijg je meer energie terug van de zon dan je nodig hebt voor de auto.’
Bron: Tijd.be, 25 juni 2019
Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply