Skip to main content

Sinds het aanvraagportaal op de website van netbeheerder Fluvius werd geopend op 20 juli, hebben maar liefst 17.000 zonnepaneleneigenaars de retroactieve investeringspremie terugdraaiende teller, kortweg de compensatiepremie, aangevraagd. Dat meldt Het Belang Van Limburg.
In totaal komen er op dit moment 70.000 zonnepaneleneigenaars in aanmerking voor de premie. Zij krijgen nog tot 19 januari 2022 de tijd om hun premie aan te vragen. Gezinnen bij wie de digitale meter nog geplaatst moet worden, krijgen na plaatsing 6 maanden om de aanvraag te doen.

Mijn Fluvius portaal

De retroactieve investeringspremie terugdraaiende teller kan aangevraagd worden via mijn.fluvius.be/premies/, toegankelijk na login in het Mijn Fluvius portaal.
Het premiebedrag wordt standaard berekend op basis van het omvormervermogen van de installatie. In veel gevallen is het echter interessanter om het premiebedrag te laten berekenen op basis van het piekvermogen van de installatie. Het premiebedrag is dan doorgaans iets hoger.
De uitbetaling van de premie gebeurt door het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) nog voor het einde van het jaar voor alle premies die voor midden november werden aangevraagd.
Bron: Het Belang Van Limburg, 30 juli 2021

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply