Skip to main content

Zeventig procent van de Belgen zou bij de aankoop van een nieuwe wagen een elektrische auto kopen als die evenveel zou kosten als een gewone wagen. Dat blijkt uit een iVOX-studie over mobiliteit in opdracht van Greenpeace.
Volgens het onderzoek van iVOX zou bijna 70% van de Belgische bevolking een elektrische auto kopen indien deze even duur zou zijn als een andere auto. Slechts acht procent zou bij de aankoop van een nieuwe wagen een diesel overwegen.
Greenpeace ziet in de resultaten het ‘bewijs dat de Belg open staat voor verandering, maar dan moeten de alternatieven betaalbaar en toegankelijk zijn.’ De organisatie roept de federale en regionele overheden dan ook op om in 2019 werk te maken van een ambitieus mobiliteitspact.

Vervaldatum inschrijving auto’s op fossiele brandstoffen

In landen zoals Noorwegen (tegen 2025), Zweden, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittanië en India werd er reeds een vervaldatum op de inschrijving van alle auto’s op fossiele brandstoffen geplakt. Greenpeace is vragende partij voor een soortgelijk systeem in België.
“Het pact moet daarnaast ook komaf maken met de salariswagens en zwaar inzetten op comfortabel openbaar vervoer, veilige fietsinfrastructuur en nieuwe duurzame manieren om ons te verplaatsen”, zegt Joeri Thijs, expert Duurzame Mobiliteit en Luchtkwaliteit bij Greenpeace.
Bron: Knack, 28 januari 2019

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply