Skip to main content

Zonnepanelenfabrikant JA Solar kondigde onlangs middels een persbericht aan dat het panelen produceerde met een vermogen hoger dan 325 Watt. Het betreft monokristallijne Silicium panelen met de innovatieve PERC-technologie.
JA Solar Thumb
De PERC (passivated emitter rear cell) technologie voorziet een extra diëlektrische passivatielaag onderaan de zonnecel. Deze laag vermindert substantieel de recombinatie van elektronen, of met andere woorden de neiging van elektronen om te recombineren en zo de doorgang van vrije elektronen te blokkeren hetgeen uiteraard nefast is voor de efficiëntie van de cellen.

Wereldrecord

Volgens JA Solar,  de fabrikant van de zonnepanelen die Futech verdeelt, stelde het onafhankelijke testagentschap TÜV SUD een paneelvermogen van 326,67 W vast, meteen goed voor een wereldrecord voor monokristallijne Silicium zonnepanelen met 60 cellen.
“Dit wereldrecord vestigen is een opmerkelijke prestatie, die geleverd kon worden dankzij het toepassen van de PERC-technologie”, reageert Wei Shan, Chief Technology Officer van JA Solar. “Het is ook een beloning voor de ongeëvenaarde inspanningen van JA Solar die gericht zijn op de ontwikkeling van zeer efficiënte, kosteneffectieve producten voor de PV-markt die voldoen aan de steeds groter wordende vraag naar groene energie door middel van technologische innovatie en het streven naar continue verbetering. Als onderneming hebben wij er altijd naar gestreefd om onze klanten hoogwaardige producten van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te bieden.”

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief  

Leave a Reply