Skip to main content

Kunnen ook de inwoners van appartementsgebouwen in Vlaanderen binnenkort eenvoudige profiteren van zonnepanelen op hun gemeenschappelijk dak? Vlaams Parlementslid Andries Gryffroy (N-VA) heeft een conceptnota klaar om de juridische drempels weg te werken.
Vandaag zijn zonnepanelen op appartementen juridisch erg ingewikkeld. Zo is het niet mogelijk de geproduceerde stroom van zonnepanelen op een appartementsgebouw te verdelen onder de bewoners van dat gebouw. Het is een van de redenen waarom in verstedelijkte gebieden minder zonne-energie wordt geproduceerd dan in de rest van Vlaanderen.

Technische materie

“Door de laatste drempels weg te werken, wordt het juridsch mogelijk en motiveren we Vlamingen meer om energie te delen binnen een bouweenheid”, legt Vlaams Parlementslid Andries Gryffroy uit. “Dat maakt de investering in zonnepanelen aantrekkelijker, zeker in verstedelijkte gebieden.”
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) reageert in De Tijd dat hij al werkt aan een aanpassing van de regelgeving. “Maar dat is heel technische materie en dat lukt niet van vandaag op morgen.”
Bron: De Morgen, 6 december 2018

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply