Skip to main content

JCI Limburg heeft zopas bekendgemaakt wie de 4 genomineerden zijn voor de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar. De strijd gaat tussen Ismaël Ben-Al-Lal (Futech/Ilumen), Charline Leroi (Autoglass Clinic), Wouter Uten (UgenTec) en Amaury Verelst (Verelst & Gilen). Op 29 april wordt in C-mine bekendgemaakt wie de opvolger wordt van Filip Timmermans.
We stellen de vier eindlaureaten kort aan u voor:
Ismaël Ben-Al-Lal is de oprichter van Futech (2008) en iLumen (2012). Futech is een zonnepaneleninstallateur op de Belgische particuliere en industriële markt. Naast de installatie runt Ismaël een ingenieursbureau dat productinnovaties ontwikkelt om de werking van zonnepaneleninstallaties te verbeteren. Het succes van zijn activiteiten is o.a. gerelateerd aan diverse patenten op deze producten.
Charline Leroi komt uit een ondernemersgezin. Voor haar stond het al vroeg vast dat ze later haar eigen baas wou worden… Na haar studies besloot ze om in de wondere wereld van de autoruiten te stappen, een sector waarin haar vader Hugo tot de pioniers behoort. Momenteel heeft Autoglass Clinic 23 zelfstandige vestigingen verspreid over België, die samen zo een 120 mensen tewerkstellen. Het bedrijf is de grootste autoglashersteller die volledig in Belgische (en zelfs Limburgse) handen is.

Wouter Uten
 startte in 2014 zijn carrière met de oprichting van UgenTec. Het bedrijf bouwt software-oplossingen voor het automatiseren van DNA-analyses. Hun product FastFinder ondersteunt laboratoria in de volledige workflow van het DNA-onderzoek. Intussen is UgenTec een internationale referentie binnen de diagnostische markt. Uten slaagde erin om 12 miljoen euro aan risicokapitaal op te halen.
Amaury Verelst is de oprichter en CEO van Verelst & Gilen, dat zich voornamelijk toelegt op de ontwikkeling van residentiële vastgoedprojecten. Het bedrijf laat appartementen en woningen bouwen in diverse provincies en is sinds 2019 ook actief in Spanje (Ibiza). Momenteel heeft Verelst & Gilen 600 eenheden in portefeuille en worden er jaarlijks meer dan 100 eenheden opgeleverd.
De winnaar van de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar wordt op 29 april bekend gemaakt in C-Mine Genk. Op 20 mei vindt de finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar plaats in Leuven.
Bron: Madeinlimburg.be 

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply