Skip to main content

De verkiezing van Joe Biden als 46ste president van de Verenigde Staten is goed nieuws voor de hernieuwbare energiesector. Zo wil Biden op 4 jaar tijd maar liefst 1.750 miljard euro vrijmaken voor groene energie, wat onder meer moet resulteren in de plaatsing van 500 miljoen zonnepanelen.
Hiernaast wil Biden een beleid uitzetten dat zich richt op batterijopslag, duurzame mobiliteit en hogere energie-efficiëntie in woningen. Het uiteindelijk doel: een klimaatneutrale elektriciteitssector tegen 2035 en een globale netto-uitstoot van nul tegen 2050. Om deze doelstellingen te realiseren zullen er miljoenen jobs worden gecreëerd.
“Zijn presidentschap zal kansen creëren voor de hernieuwbare energie sector, terwijl een nieuwe Trump-termijn het huidige energieregime zou hebben gehandhaafd”, reageert Mona Mahajan, Amerikaans investeringsstrateeg bij Allianz Global Investors.

Klimaatakkoord van Parijs

Tenslotte heeft Biden tijdens zijn verkiezingscampagne beloofd om de Verenigde Staten opnieuw te laten opnemen in het klimaatakkoord van Parijs, nadat Trump het land in 2017 terugtrok.
Bron: Elpais.com

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply