Skip to main content

Op de Vlaamse zonnepanelenmarkt bestaat er weinig verschil in de garanties die installateurs aan hun klanten aanbieden. Waarom zou u dan kiezen voor een ietwat duurder zonnepaneel wanneer er op de markt goedkopere panelen bestaan met identiek dezelfde garanties?
Minstens even belangrijk als de termijn van de garantie is dat u steeds bij uw installateur terecht kan in geval van eventuele problemen. Maar liefst 80% van de installateurs die tussen 2012 en 2014 operationeel waren, bestaan vandaag niet meer. Dagelijks worden de medewerkers van Futech gecontacteerd door zonnepaneleneigenaars die zonder technische partner zijn gevallen en dus verder geholpen dienen te worden. Gelukkig kunnen zij steeds bij Futech terecht.
Een goede keuze van het eerste aanspreekpunt voor alle problemen met betrekking tot uw zonnepanelen is uitermate belangrijk. Kies daarom voor een partner die aan volgende criteria voldoet:

  • Financieel gezond: Futech verwierf een tripple A rating en scoort uitstekend op alle maatstaven in verband met de financiële gezondheidstoestand en het toekomstperspectief van de onderneming. Zo werd de kredietlimiet van Futech door het toonaangevende Companyweb vastgelegd op 1.532.000 euro, terwijl deze limiet bij veel concullega’s maar liefst tien keer lager ligt.
  • Garanties fabrikant: Het is belangrijk dat u nagaat welke garanties de zonnepanelenfabrikant u toekent. Futech werkt enkel met tripple A rated producenten met het oog op zorgeloze langetermijn relaties. In dit kader is Futech er trots op nog steeds hetzelfde type panelen te gebruiken als bij de opstart in 2007.
  • Professionele plaatsing: U heeft ze ongetwijfeld al gehoord, de horrorverhalen over slecht gemonteerde zonnepaneleninstallaties. Beeld u bijvoorbeeld maar eens in dat ten gevolge van een onprofessionele plaatsing een lek in het dak uw isolatie volledig vernielt en het dak bijgevolg vernieuwd dient te worden. Jammer genoeg doen dergelijke situaties zich dagelijks meer dan eens voor in de Vlaamse zonnepanelenmarkt. Indien u kiest voor een financieel ongezonde partner zal deze allicht gewoon de boeken neerleggen en opnieuw beginnen onder een andere naam.
  • Alternatieve formules: Het is belangrijk dat de partner voor uw zonnepanelen meedenkt aan de meest optimale oplossing voor uw project. Zo krijgen klanten die de initiële investering in zonnepanelen niet kunnen dragen, bij Futech de kans om voor een huurformule te kiezen.
  • Referenties:  Een investering in zonnepanelen doet u normaliter niet elke dag. Informeer u daarom voldoende op voorhand en vraag steeds een aantal referenties op bij de partners die u vergelijkt, zodat u deze bij voorkeur telefonisch kan contacteren.
  • Denk op lange termijn: kies niet zomaar voor een partner op basis van de investeringskost , maar beschouw uw project over zijn volledige levensduur. Voor elke euro die u bij Futech meer betaalt bij de investering, zal uw installatie minstens 0,2 euro per jaar meer opwekken en opbrengen! Door slim om te gaan met technische materialen kunnen wij steeds de beste investering aan onze klanten aanbieden. Futech ontwikkelde een financieel optimalisatiemodel waarmee de klant gemiddeld 300 euro op jaarbasis bespaart. Op deze manier heeft u de (mogelijk) iets hogere investeringskost ten opzichte van andere spelers in de markt natuurlijk zéér snel gecompenseerd!
Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply