Skip to main content

Vlaanderen zit op koers om de doelstellingen voor de productie van groene stroom te halen. Dat blijkt uit een rapport van het Vlaams Energie Agentschap met de voorlopige cijfers voor vorig jaar.
zonnepaneel op dak
“We zitten op schema. Als bedrijven en overheden het voorbeeld van de burgers volgen en ook op hun daken massaal zonnepanelen plaatsen, lukt het ons in 2020”, reageert Vlaams Energieminister Bart Tommelein op zijn officiële website.

‘Perfect op schema’

In 2017 werd er in Vlaanderen 7.941 GWh aan groene stroom geproduceerd, terwijl de doelstelling 7.933 GWh was. Terwijl we wat betreft windenergie perfect op schema zitten, is er wat betreft zonne-energie een klein tekort van 1,2% (productie 2.359 GWh t.o.v. doelstelling 2.389 GWh). “Dat komt doordat nog niet alle zonnepanelen die in 2017 geplaatst zijn een volledig jaar gedraaid hebben”, legt Tommelein uit. “Want het vooropgestelde vermogen hebben we overschreden. In Vlaanderen werden vorig jaar voor 184 MW zonnepanelen en voor 205 MW windmolens geplaatst, terwijl het doel 150 MW was.”

Burgers als voorbeeld

Toch is er volgens de Vlaamse Energieminister nog steeds ruimte voor verbetering. “Aangezien er in Vlaanderen nog maar op 5% van de geschikte daken zonnepanelen liggen, is er nog heel veel potentieel. Als bedrijven en overheden het voorbeeld van de burgers volgen en ook op hun daken massaal zonnepanelen plaatsen, lukt het ons in 2020.”
Bron: Tommelein.com

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply