Skip to main content

De ministerraad heeft de wijziging van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het verlaagde btw-tarief van zes procent bij renovaties van woningen goedgekeurd, zo heeft het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt vrijdag gemeld. De ouderdomsvereiste van de woning wordt tien jaar (vanaf 1 januari 2016).
De coalitiepartners hadden in het regeerakkoord al afgesproken dat het verlaagde btw-tarief van zes procent nog slechts mag gelden voor verbouwingswerken in woningen van minstens tien jaar oud. Nu geldt nog een ouderdomsvereiste van vijf jaar.
Op voorstel van Van Overtveldt zijn wel een aantal overgangsmaatregelen goedgekeurd. Werken onderworpen aan een stedenbouwkundige vergunnings- of meldingsplicht waarvoor de vraag of melding nog dit jaar wordt gedaan, kunnen blijvend genieten van het verlaagde tarief als de betrokken facturen voor 31 december 2017 worden uitgereikt. Dat geldt ook voor contracten met vaste datum (zonder vergunnings- of meldingsplicht) die zijn opgemaakt uiterlijk 31 december van dit jaar.
Bron: Het Belang Van Limburg
Afbeelding: HBVL/Belga

Leave a Reply