Skip to main content

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) gaat de Turteltaks aanpassen. Die aanpassing zal gelden voor mensen die hun woning elektrisch verwarmen. Die groep werd immers het zwaarst getroffen door de Turteltaks. De oppositie noemt de aanpassing “een eerste goede stap”. Dat schrijft De Standaard.
Tommelein erkende op Radio 2 dat de energieheffing voor bepaalde mensen extra zwaar weegt op de factuur. Vooral mensen met een accumulatieverwarming, een soort elektrische verwarming die vooral nog in oudere appartementen gebruikt wordt, worden door de Turteltaks extra belast. Dat bedrag kan oplopen tot 770 euro.
“De energieheffing heeft ertoe geleid dat mensen die uitsluitend met elektriciteit verwarmen, een veel hogere factuur hebben”, zei Tommelein op Radio 2. Hij beloofde die scheeftrekking te zullen verhelpen. “Daar gaan we iets aan doen, dat gaan we aanpassen.”
“Nu verder richting afschaffing”
Oppositiepartij sp.a noemt Tommeleins voornemen een stap in de goede richting. “Het siert hem dat hij bereid is die fout recht te zetten”, zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders. “Ik reken erop dat dit voortschrijdend inzicht de komende maanden tot nog meer aanpassingen en uiteindelijk de afschaffing van de Turteltaks zal leiden.”
Bron: De Morgen

Leave a Reply