Skip to main content

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) noemt de cijfers van SP.A over de mogelijke verhoging van de stroomfactuur “voorbarig”. Tommelein verwijt de partij zelfs pure “bangmakerij”. Ook energieregulator VREG benadrukt dat alles nog “heel voorbarig” is.
Tommelein

Volgens SP.A-parlementslid Rob Beenders zal de invoering van de capaciteitsvergoeding, een vergoeding op basis van het vermogen van een woning, de stroomfactuur voor Vlaamse gezinnen opnieuw met 60 tot meer dan 100 euro doen stijgen. Dat zegt hij vandaag in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. “Net zoals bij de waterfactuur gaan we minder verbruiken en meer betalen”, aldus Beenders.
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein is niet opgezet met die expliciete waarschuwing. “Het is ongelooflijk cynisch dat de partij die de miljardenput van de groenestroomcertificaten heeft veroorzaakt nu mensen probeert bang te maken over een “mogelijke” stijging van de energiefactuur.”
Tommelein benadrukt dat energieregulator VREG  een andere tariefstructuur aan het onderzoeken is. Daar concrete cijfers op plakken, noemt hij nog “voorbarig”. Dat SP.A dat toch doet, betreurt Tommelein. “Mensen bang maken met dit soort beweringen die niet op feiten gebaseerd zijn ondermijnt het draagvlak. Ik betreur dat enorm. Het is echt van de pot gerukt dat de cijfers van simulaties hiervoor misbruikt worden.”
Ook de VREG benadrukt dat het om “een oefening” gaat die “heel voorbarig” is. “We zijn hierover aan het nadenken en consulteren, maar niet meer dan dat”, zegt woordvoerder Dirk Van Evercooren.
Bron: VRT De Redactie

 

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply