Skip to main content

Elon Musk heeft een simpel plan uit de doeken gedaan om de gehele Verenigde Staten van duurzame energie te voorzien: “We hebben een relatief klein hoekje van Nevada, Texas of Utah nodig.” Honderd vierkante mijl aan zonnepanelen wekt volgens Musk al genoeg energie op voor de gehele Verenigde Staten.
Batterijopslagfaciliteiten met een totale omvang van 1 vierkante mijl moeten genoeg zijn om het plan compleet te maken. Dat stelde de topman van Tesla tijdens de National Governors Association, meldt Hydrogen Fuel News.

Zonne-energie

Musk stelt dat er een combinatie van zonnepanelen op particuliere daken en grote zonneparken nodig is om de het beoogde oppervlakte aan zonnepanelen te bereiken. Om de zonne-energie adequaat te benutten, spelen batterijopslagfaciliteiten een essentiële rol, aldus Musk.
Het is niet voor niets dat Musk Nevada, Texas en Utah als voorbeelden nam. Deze Amerikaanse staten beschikken over grote stukken ongebruikt land en kennen over het algemeen veel zonuren.

Elektrische auto’s

Elon Musk is er daarnaast van overtuigd dat zonne-energie een sleutelrol zal spelen in de mobiliteitssector. Eerder liet hij weten dat alle Superchargers in de toekomst losgekoppeld worden van het net en enkel zonne-energie zullen leveren.
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl 

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply