Skip to main content

Smappee Plus, het nieuwste vlaggenschip van Smappee, is helemaal afgestemd op hernieuwbare energie en complexe thuisvoorzieningen. Bijgevolg is Smappee Plus de meest geavanceerde energiemonitor op de markt.
Smappee Plus
Ten opzichte van de ‘standaard’ Smappee is Smappee Plus uitgerust met enkele bijkomende features. Naast elektrische installaties en zonnepanelen monitort het toestel ook warmtepompen en elektrische voertuigen. Op deze manier krijgt de consument een gedetailleerd overzicht van de hoeveelheid geproduceerde energie en het verbruik per apparaat. Smappee Plus heeft dus alles om uit te groeien tot een centrale hub voor de slimme woning.
Verder geeft Smappee Plus de gebruiker de mogelijkheid om het energieverbruik in real time monitoren. Het toestel combineert namelijk de gepatenteerde NILM-technologie (Non-Intrusive Load-Monitoring) met een zogenaamde submetering via klemmen. Dankzij die klemmen herkent de monitor ook voorzieningen die vroeger moeilijk te detecteren waren, zoals apparaten met een variabele output (warmtepompen en aircosystemen) of apparaten met een vergelijkbaar verbruikspatroon.

Warmtepompen

Zoals eerder aangehaald kan Smappee Plus in staan voor de monitoring van warmtepompen. Warmtepompen winnen vandaag aan populariteit, maar kunnen de gebruiker in negatieve zin doen verschieten bij een eerste blik op het totale prijskaartje. Warmtepompen verbruiken namelijk veel elektriciteit in bepaalde omstandigheden, maar het is erg moeilijk om na te gaan wanneer en in welke mate. Dankzij submetering kan de consument dit verbruik in real time volgen en ingrijpen wanneer nodig.

Elektrische wagens

Daarnaast winnen ook elektrische wagens aan populariteit. Ze worden vaak gekocht met het oog op een belastingsvoordeel, maar het is haast onmogelijk voor de consument om te berekenen hoeveel het opladen van de batterij precies kost. Dankzij Smappee Plus kunnen eigenaars van een elektrische wagen nu ook het energieverbruik van hun voertuig optimaliseren. Smappee Plus is ontworpen met het oog op de toekomst. De slimme woningen van morgen zullen immers verschillende installaties die hernieuwbare energie opwekken combineren, zoals zonnepanelen, warmtepompen en thuisbatterijen.

Smappee Plus bij Futech

Smappee Plus is uitsluitend verkrijgbaar bij professionele leveranciers zoals Futech. Bij aankoop van zonnepanelen bij Futech ontvangt er gratis een standaard Smappee bij. Heeft u een warmtepomp of een elektrische wagen? Dan is het raadzaam om tegen een kleine meerkost te kiezen voor Smappee Plus!

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion One Comment

 • Karel schreef:

  Beste
  Plaatsen jullie ook slimme sturing op bestaande warmtepomp?

  Heb nl dynamische contract
  Zo wil ik genieten van de laagste prijs
  Heb ook zonnepanelen
  Mvg
  Karel

Leave a Reply