Skip to main content

De hernieuwbare energiesector heeft afgelopen jaar een nieuwe mijlpaal bereikt. In 2017 werden er wereldwijd meer dan 10,3 miljoen mensen tewerkgesteld in deze sector. 
Techniekers zonnepanelen
Volgens Irena, het Internationaal Hernieuwbaar Energie Agentschap, kwamen er in 2017 meer dan 500.000 nieuwe jobs in de hernieuwbare energiesector bij. Dit is een stijging van 5,3% ten opzichte van 2016. Wereldwijd zijn er zo’n 10,3 miljoen mensen tewerkgesteld in de sector van de hernieuwbare energie, hetgeen correspondeert met ongeveer 91% van de totale Belgische bevolking. Grootmachten China, Brazilië, Verenigde Staten, India, Duitsland en Japan vertegenwoordigen samen 70% van alle duurzame energiejobs.
“Hernieuwbare energie is een belangrijke pijler geworden van de koolstofarme economische groei in de hele wereld”, reageert Adnan Z. Amin, directeur-generaal van het Irena. “Dit wordt weerspiegeld door het groeiend aantal banen in de sector. Het is de verwachting dat het aantal jobs in de hernieuwbare energiesector tegen 2050 zal toenemen tot 28 miljoen.”

Zonnepanelensector grootste werkgever

De zonnepanelensector blijft met 3,4 miljoen werknemers de grootste werkgever van alle hernieuwbare energie technieken. Dit aantal steeg afgelopen jaar met maar liefst 9% ten gevolge van een recordcapaciteit aan installaties van 94 GW. China is met  2,2 miljoen jobs in de PV-sector de onaantastbare marktleider.
Bron: Irena, 8 mei 2018

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply