Skip to main content

Ontdek het verhaal van Jens Hendrickx, een student Business Management Allround aan de PXL en gepassioneerd wielrenner. Jens neemt ons mee op zijn reis door het combineren van sport en studie, tot zijn stage bij ons. Leer hoe Jens’ passie voor leren en verbeteren hem unieke ervaringen en inzichten biedt, zowel op de weg als in de professionele wereld.

Wie is Jens?

Hey, ik ben Jens Hendrickx. Naast dat ik student ben aan de PXL, ben ik ook topsporter wielrennen. Dit jaar rond ik mijn studie af en loop ik stage hier bij Futech. Een kans om alles wat ik geleerd heb, in de praktijk te brengen. Als ik niet aan het studeren ben, vind je me op de fiets. Ik ben super leergierig en vind het tof om met allerlei dingen bezig te zijn. 

Wat studeer je?

Ik zit op de PXL in Hasselt en doe daar Business Management Allround. Het is een studie waarin je een brede economische basis krijgt en alle aspecten van de bedrijfsvoering onderhanden neemt. Heel handig, want zo snap ik hoe een bedrijf werkt en kan ik overal wel een beetje meepraten en helpen. Ik zit erover te denken om later misschien nog een master te doen, maar momenteel past deze studie perfect bij mijn leven als sporter.

Wat is je favoriete deel van de stage?

Wat ik leuk vind aan mijn stage, is dat ik echt overal bij betrokken ben. Ik zit niet gewoon een beetje achter mijn bureau te niksen. Nee, ik mag echt aan de slag gaan met allerlei opdrachten, zelf dingen uitzoeken en onderzoek uitvoeren. En als je dan ziet dat jouw werk ook echt ergens voor gebruikt wordt, zoals bij de SEO-optimalisaties waar ik mee bezig ben geweest, is dat gewoon super.

Waarom koos je voor Futech?

Futech stond hoog op mijn lijstje omdat ik veel geef om duurzaamheid en innovatie. Ik kende het bedrijf al via via en het verhaal van Ismaël, hoe hij de mentaliteit van een sporter gebruikt in het ondernemerschap, dat sprak me echt aan. En echt, Futech heeft mijn verwachtingen meer dan waargemaakt. Superblij met deze kans!

Waarom zou je Futech aanraden aan iemand anders?

Ik zou Futech echt aan iedereen aanbevelen die zich thuis voelt in een dynamische werkomgeving en houdt van een plek waar je mag leren van je fouten. Je voelt je hier meteen welkom, als deel van een team, en je werkt samen aan iets groters. Zelfs als stagiair ben je meteen een van ons. Je krijgt hier een hoop verantwoordelijkheid en dat zorgt ervoor dat je snel leert en echt bijdraagt. Echt top!

Je kan alle verhalen van onze jonge talenten terugvinden onder de tag ‘Stage‘.