Skip to main content

Dat bepaalde subsidies een bedrijf wel degelijk over de streep kunnen trekken, bewijst het jong bedrijf Futech in Tessenderlo. “Dankzij IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) zijn we erin geslaagd om een nieuw hoogtechnologisch product rond te krijgen”, zegt zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal van Futech
Ben-Al-Lal(29) werd al tijdens zijn studies burgerlijke ingenieur gebeten door de microbe van de alternatieve energie. Hij racete mee met Solar Team tijdens de zonnewedstrijd door Australië en organiseerde mee het wereldkampioenschap karten op waterstof in Zolder. Samen met zijn kompaan Pieter Vangeel, richtte Ben-Al-Lal in 2008 Futech op als ingenieursbureau en specialist in zonne-installaties. Ook Futech kreeg af te rekenen met de gevolgen van de subsidie-afbouw. “Maar we hebben er tijdig op geanticipeerd”, zegt Ben-Al-Lal. “Met de kennis die we in huis hadden, hebben we ons gericht op andere vormen van alternatieve energie. Maar tegelijkertijd hebben we ons toegelegd op de monitoring, het onderhoud en herstel van PV-installaties. Daarvoor hebben een nieuwe technologie ontwikkeld. Met de welkome steun van IWT”.

Bart Lodewyckx van Unizo Limburg en Ismaël Ben-Al-Lal van Futech : “Liever lagere loonkosten en geen subsidies. Maar sommige subsidies zijn wel nuttig”.
Bron : Het Belang van Limburg 16/04/2014, pagina 19

Leave a Reply