Skip to main content

De firma Futech in Tessenderlo is topspecialist in de ontwikkeling en plaatsing van zonnepanelen voor elektriciteit bij KMO’s en particulieren.

Ismaël Pieter Futech
Futech biedt de perfecte oplossing voor particulieren en KMO’s die met zonnepanelen zelf milieuvriendelijk elektriciteit willen opwekken. Het bedrijf is al tien jaren trendsetter in het ontwikkelen en plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen met een hoog rendement. Als pionier in de sector verzekert Futech een lange levensduur én een snelle terugverdientijd, zeker nu de nieuwe batterij iLubat op de markt komt. Futech biedt particulieren ook de unieke mogelijkheid om zonnepanelen te huren.

Kwaliteitslabel

QC Futech
Futech werd gesticht door Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel, beiden industrieel ingenieurs van Groep T bij de KU Leuven. ”Met onze achtergrond hebben wij het QC-Futech label ontwikkeld dat de klant de hoogste kwaliteit van panelen garandeert”, leggen Ismaël en Pieter uit. “Voor een optimaal behoud van het rendement tijdens hun levensdur gebruiken we de PIDbox. PID – Potential Induced Degradation – betekent dat zonnepanelen rendement verliezen door spanningen ten opzichte van de aarde met lekstromen tot gevolg. De PIDbox, inbegrepen bij elke plaatsing, doet dat verlies teniet. Een concreet voorbeeld: zonnepanelen van 1985 en dus 33 jaar oud, met een rendement gedaald tot 76 procent. Dankzij de PIDbox is het terug verhoogd tot 97 procent. Zo verlengt de PIDbox mee de levensduur van de panelen.

Zonnepanelen huren

Bedrijfsgebouwen en –hallen lenen zich perfect voor zonnepanelen. “Voor oppervlakten tot 500 vierkante meter biedt onze KMO-formule installaties met de soepele voorwaarden van particulieren. Voor privé-personen biedt Futech de unieke mogelijkheid zonnepanelen te huren. “Bij onze Eco Fix formule betaal je een beperkte borg, die je op 20 jaar krijgt terugbetaald. Zo geniet je van de opgewekte energie en betaal je slechts een kleine onderhoudsprijs. Voor woningen van 10 jaar en ouder met 6 procent BTW zijn de panelen in 6 à 7 jaar terugverdiend, met een BTW-tarief van 21 procent op 7,5 tot 8,5 jaar. Dit voorjaar komt de door iLumen ontwikkelde batterij Ilubat op de markt. Die verkort nog eens de terugverdientijd.”
Bron: De Zondag, 18 februari 2018

Vraag uw gratis offerte voor uw zonnepanelenproject aan!  

Leave a Reply