Skip to main content

Vandaag ging Futech Home bij een klant over tot de installatie van een zonnepaneleninstallatie met een batterijopslagsysteem. Op deze manier wordt de klant in kwestie veel minder afhankelijk van het elektriciteitsnet met een gevoelige kostenbesparing tot gevolg.
Tesla Powerwall
Door de installatie van een energieopslagsysteem wordt de energie opgewekt door de zonnepanelen zo optimaal mogelijk benut. Zo kan men de consumptie van de door de panelen geproduceerde energie verschuiven naar een later tijdstip, bijvoorbeeld naar de avond of de nacht.
Op deze manier dient men uiteraard minder elektriciteit af te nemen van het net. In de andere richting zorgt een batterijopslagsysteem er dan weer voor dat men minder dient te injecteren in het net, waardoor de netspanning ook lager wordt. De afhankelijkheid van het net wordt bij batterijopslag met andere woorden kleiner.
Opstelling batterijopslag zonnepanelen
Energieprofiel
Heeft u een zonnepaneleninstallatie en wenst u te weten of een batterijopslagsysteem interessant voor u is? Dan is het belangrijk om het energieprofiel van uw woning in kaart te brengen.
Energieopslag wordt pas interessant wanneer men een bepaalde hoeveelheid van de opgewekte zonne-energie zelf verbruikt. Het overige deel van de geproduceerde elektriciteit injecteert men zonder batterij in het net. Als deze verhouding rond 28% eigen verbruik en 72% injectie ligt, is batterijopslag wel interessant. Wanneer het eigen gebruik ongeveer 55% bedraagt en de injectie slechts 45%, is een batterijopslagsysteem minder interessant.
Prosumententarief
Als men voor een batterijopslagsysteem kiest, kan men dit best combineren met de installatie van een bidirectionele meter. Deze meter meet injectie en afname afzonderlijk. Vanaf de ingebruikname van de bidirectionele meter vervalt het prosumententarief, hetgeen uiteraard een gevoelige besparing op uw energiefactuur betekent. Lees hier meer over de kostprijs en voordelen van een bidirectionele meter.

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion 6 Comments

 • remy andre schreef:

  wat kost een opslag batterij van tesla voor een installatie van 48 panelen , geplaats en alles in orde ?

 • jan gilles, winkelom,80, b-2440 gEEL schreef:

  ik plan een studentenhuis met 50 kamers
  voorgevel pal zuid ; beschikbaar 6 x 1,50 m hoogte – 10 lm lengte

 • Eric Sevens schreef:

  Hoi ik heb 32 panelen op mijn dak liggen wekt op een jaar 7000 kw op. Ik verbruik ook 7000 kw per jaar. Wat heeft men nodig van Bat. per dag? Komt iedereen toe met 1 Bat. Hoe zit het met de Conteurkast waar de leverancier binnen komt van stroom mag die dan weg? Dat is wel belangrijk anders heeft het weinig nut om die hoge kosten van de leveranciers blijven te betalen?? En wat gaat het plaatje kosten alles inbegrepen?

 • admin schreef:

  Geachte heer Sevens,
  Bedankt voor uw bericht.
  Vandaag is een thuisbatterij enkel interessant als ze dient als aanvulling van de energiebehoefte. De meter laten weghalen raden wij u ten stelligste af. De capaciteit van de batterij is sterk afhankelijk van uw verbruiksprofiel. Dit kan u analyseren met behulp van een energiemonitor zoals een Smappee.
  Aarzel niet me te contacteren bij eventuele bijkomende vragen of opmerkingen.
  Vriendelijke groet,
  Thomas Voets
  Marketing & Communicatie
  Futech

 • admin schreef:

  Geachte,
  Bedankt voor uw vraag.
  Graag breng ik u in contact met één van onze Energie Adviseurs. Kan u hiervoor uw emailadres en/of telefoonnummer emailen naar thomasv@futech.be ?
  Alvast hartelijk dank!
  Vriendelijke groet,
  Thomas Voets
  Marketing & communicatie
  Futech

 • admin schreef:

  Geachte,
  Bedankt voor uw vraag.
  Graag breng ik u in contact met één van onze Energie Adviseurs voor meer informatie. Kan u hiervoor uw emailadres en/of telefoonnummer emailen naar thomasv@futech.be ?
  Alvast hartelijk dank!
  Vriendelijke groet,
  Thomas Voets
  Marketing & communicatie
  Futech

Leave a Reply