Skip to main content

Onlangs werd bij Futech een Automatische Externe Defibrilator (AED) geplaatst. Vandaag kregen enkele medewerkers van onze onderneming een opleiding over de werking van dit toestel.
Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.
Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen.
Vroeger mochten alleen artsen en speciaal opgeleide verpleegkundigen een defibrillator bedienen. Sinds 2007 mag iedereen een AED-toestel categorie 1 gebruiken. Vele bedrijven en openbare ruimten hebben intussen een AED.

Hartveilig

Ook de zaakvoerders van Futech zijn ervan overtuigd dat een AED op de werkvloer mensenlevens kan redden. Na de professionele opleiding door experte Vicky Rutten (AED Partner) mag Futech zich vanaf heden dus een ‘Hartveilig’ bedrijf noemen.

Fotogallerij

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply