Skip to main content

De EU heeft in samenwerking met het Milieuprogramma van de Verenigde Naties en in coördinatie met de Industriële Ontwikkelingsorganisatie van de Verenigde Naties de Global Alliance on Circular Economy and Resource Efficiency (GACERE) gelanceerd.

Door regeringen en relevante netwerken en organisaties samen te brengen, wil GACERE een wereldwijde impuls geven aan initiatieven met betrekking tot de circulaire economie, hulpbronnenefficiëntie en duurzame consumptie en productie. Het zal voortbouwen op de inspanningen die internationaal worden ontplooid en de EU in de voorhoede van de groene transitie plaatsen. Elf landen (Canada, Chili, Colombia, Japan, Kenia, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Peru, Rwanda en Zuid-Afrika) en de EU hebben zich tot op heden bij het Bondgenootschap aangesloten.

‘Innovatie stimuleren’

De alliantie is een van de resultaten van het EU-actieplan voor circulaire economie dat in maart 2020 door de Europese Commissie is aangenomen als onderdeel van de Europese Green Deal.
Bij de lancering van de Alliantie zei commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij, Virginijus Sinkevičius hetvolgende: “De overgang naar een hulpbronnenefficiënte, schone en circulaire economie wordt steeds meer erkend als een must om de ecologische crisis waarmee de wereld wordt geconfronteerd, aan te pakken. De circulaire economie biedt kansen om innovatie te stimuleren en de overgang rechtvaardiger te maken door groene banen te creëren en de impact op het milieu te verminderen. Met de lancering  van de Global Alliance on Circular Economy and Resource Efficiency, toont de EU haar toewijding om wereldwijd aan deze kwesties te werken.”
Meer info: klik hier
Bron: Circusol.eu, 23 maart 2021

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply