Skip to main content

Energieregulator VREG houdt momenteel een openbare raadpleging over een wijziging van de tariefmethodologie 2021-2024. Daarin overweegt VREG de invoering van de nieuwe nettarieven voor elektriciteit, waaronder het capaciteitstarief, een laatste keer uit te stellen naar 1 januari 2023. Volgens de huidige tariefmethodologie moet Fluvius die nieuwe nettarieven invoeren op 1 juli 2022.
Volgens VREG heeft Fluvius in zijn planning onvoldoende tijd voorzien om de wijzigingen in de marktsystemen uitvoerig te laten testen door de marktspelers. Zowel Fluvius als FEBEG geven aan dat zij zonder die testen geen betrouwbare invoering van de nieuwe nettarieven kunnen garanderen tegen 1 juli, maar wel tegen 1 januari 2023.
De energieregulator wil naar eigen zeggen geen enkel risico nemen om de goede werking van de markt en de correcte facturatie van klanten in gevaar te brengen, zeker niet in de huidige energiecontext. Daarom overweegt VREG in te gaan op het verzoek van Fluvius en FEBEG om de invoerdatum van de nieuwe nettarieven opnieuw met zes maanden uit te stellen. De energieregulator koppelt aan dat nieuw uitstel wel duidelijke tussentijdse doelstellingen. Haalt Fluvius die niet, zullen er mogelijks boetes worden opgelegd.
Bron: VREG Nieuwsbrief, 16 mei 2022

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply