Skip to main content

Onlangs kreeg Futech melding van een klant wiens zonnepanelenopbrengst plots sterk terugviel. Uit een inspectie ter plaatse bleek dat één van de solarkabels was doorgeknaagd door steenmarters. 
Deze diertjes zorgen dus niet alleen voor frustratie bij autochauffeurs (doorgeknaagde bougiekabels, aangevreten kabelbomen,…)  maar ook bij eigenaars van zonnepanelen. Bij de klant in kwestie namen marters één van de solar kabels, die van de zonnepanelen naar de omvormer loopt, onder handen. Aangezien de bewuste kabel in een doorgang onder de panelen was gelegen, bleek de schade niet zomaar met het blote oog waarneembaar.
Solarkabel marter2
Doordat de klant de opbrengsten van zijn zonnepaneleninstallatie van zeer dichtbij opvolgde, werd hij quasi onmiddellijk gealarmeerd door zijn sterk teruggevallen elektriciteitsproductie. Bijgevolg kon Futech snel ter plaatse komen en onnodige verliezen voorkomen.
Solar kabel steenmarter

Mijn Futech

Mijn Futech
Bovenstaand praktijkvoorbeeld toont nogmaals het belang van goede monitoring van uw zonnepanelen. Met behulp van het online rendementsportaal Mijn Futech biedt Futech zijn klanten de mogelijkheid om op regelmatige basis de opbrengsten van hun installatie in te geven om zo op een snelle en eenvoudige manier eventuele problemen te detecteren. Op deze manier vermijden zij ook meteen onaangename verrassingen op hun energiefactuur.

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply