Skip to main content

Futech is één van de partners van het Circusol project over de circulaire economie voor zonnepanelen. Dit Europese initiatief  streeft ernaar de zonnepanelensector te vestigen als een speerpuntsector om een pad uit te stippelen, dat wordt aangestuurd door Product-Service Systemen (PSS), gericht op een circulaire economie in Europa.
Circusol banner
Om het Circusol project nader toe te lichten, werd een illustratieve video ontwikkeld. Deze toont hoe een Product-Service Systeem (PPS) werkt en waarom het de meest efficiënte manier is om afval te verminderen en de zonne-energiesector meer duurzaam te maken. Circusol zal het volledige potentieel van circulaire bedrijfsmodellen benutten die tegelijkertijd echte milieu-, economische en gebruikersvoordelen opleveren.
De PV-markt is vandaag een booming sector. Met een totale installatie van 400 GW tegen 2017 , een duizelingwekkende toename van 30% sinds 2016, maakt zonne-energie momenteel 5% uit van de wereldwijde elektriciteitsproductiecapaciteit. Daarnaast zijn elektrische voertuigen (EV) ook booming. Er wordt verwacht dat tegen 2040 één op drie wagens in het verkeer elektrisch zal zijn.
Om dit te realiseren heeft de Europese Unie 8 miljoen euro toegekend uit het Horizon 2020-programma, waardoor Circusol één van de meest ambitieuze R&D projecten is. Van de opstart in 2018 tot de afronding in 2022, zullen de projectpartners PPS-bedrijfsmodellen voor de zonne-energiesector ontwikkelen en demonstreren.
Het project is gestart in 2018 en zal vier jaar duren, en een revolutionair avontuur initiëren om het heden te veranderen en een betere toekomst te bereiken.
Meer weten? Klik op afspelen en geniet van de video!

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply