Skip to main content

De prijs van zonnepanelen is de voorbije jaren significant gedaald. Volgens de Bloomberg New Energy Outlook 2017 zal deze daling zich de komende jaren blijven doorzetten.
zonnepaneel dak
Uit het rapport, waaraan een team van zo’n 65 onderzoekers gedurende 8 maanden aan werkte, blijkt dat er tot en met 2040 wereldwijd 10 miljard dollar zal worden geïnvesteerd in energieopwekking. Daarnaast verwachten de onderzoekers dat duurzame energie vanaf 2030 goedkoper zal zijn dan het grootste deel van energie uit fossiele brandstoffen.
De wereldwijde capaciteit aan zonne-energie zal tot en met 2040 veertien keer groter worden. Dat volgens Bloomberg de kosten voor zonne-energie tegen 2040 nog eens met 66% zullen dalen is hier uiteraard niet vreemd aan.
Samen moeten zonne- en windenergie in 2040 verantwoordelijk zijn voor 34 procent van de totale elektriciteitsopwekking in de wereld. Vandaag is dit slechts zo’n 5 procent.
Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion 2 Comments

 • Thoné Peter schreef:

  Beste,
  Ik liet in 2015 reeds een offerte opmaken, kan U zeggen of de prijs reeds gezakt en kan u een nieuwe opmaken aub?
  Mvg
  Peter Thoné
  Middenlaan 62
  3971 Heppen

 • admin schreef:

  Geachte heer Thoné,
  Bedankt voor uw bericht.
  Ik heb uw boodschap door gegeven aan één van onze Energie Adviseurs. Hij zal u vrijblijvend contacteren voor een nieuwe offerte.
  Aarzel in tussentijd niet me te contacteren bij eventuele bijkomende vragen of opmerkingen.
  Alvast bedankt
  Vriendelijke groet,
  Thomas Voets
  Marketing & Communicatie
  Futech

Leave a Reply